sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Grillikauden avajaiset

Kyllä, luit otsikon aivan oikein. Kesä meni vähän turhan nopeasti ja oli muka kokoajan jotain tekemistä, niin perinteiset grillikauden avajaiset jäivät pitämättä. Onneksi en ole niin nuuka ajankohdasta mutta siitä pidän huolen että grillikauden avajaiset pidetään, tämä toki tarkoittaa sitä että myöhemmin on tiedossa myös päättäjäiset. Vaikka olen kova laittamaan ruokaa ja grillaamaan, kalaa en ole ikinä grillannut, paistanut, savustanut yms. mutta en grillannut. Niinpä otin palan lohta ja tein sille soijasta, fariinisokerista, kevätsipulista ja chilistä soosin. Keittelin ensin kastiketta hieman kasaan ja määristä en osaa sanoa mitään sillä menin ihan fiilispohjalla, sokeria lisää kunnes liemi on omaan makuun sopivan "imelää". Keittelin marinadia kasaan välillä maistellen ja kun tulisuus oli kohillaan siivilöin kevätsipulit ja chilit pois ja jäähdytin liemen. Tuonne sitten lohenpalat useammaksi tunniksi makustumaan.


Muina grillattavina toimi lajitelma makkaroita, halloumi ja kananpalat, jotka olin keittänyt kypsiksi. Marinadin kanoille tein siideristä, suolasta, pippurista, kevätsipulista ja garlic sriracha mausteseoksesta.


Hieman oli viileähkö keli jo touhuta grillin ääressä mutta siinä pientä lämmikettä ottaen samalla pärjäsi vallan hyvin.


Lisukkeeksi oli vielä vihreäsalaatti paprikan, tomaatin ja kevätsipulin kera, sekä chilinen grillisalaatti.Ai että osasi olla taas suunmyötäistä! Varsinkin lohi, siinä oli kyllä maku kohillaan. Niin se ilta meni istuessa ja turistessa sekä nauttiessa grilliherkuista ja hyvästä juomasta! Seuraavana iltana kun aamun oloista oli selvitty olikin sitten ihan toisenlaiset eväät, tavoite saada verensokeri nousemaan huippuunsa ja siinä kyllä onnistuttiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ikkunanpesun apetta

Miksi postata ikkunanpesusta, no siksi että nyt siihen liittyy oleellisesti ruoka. Itse "vihaan" ikkunanpesua, se on oikeastaan ai...