sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Jyväskylä Street Food Fiesta

Street Food Fiesta järjestettiin kävelykadulla 4. - 7.9.2019, en nyt muista monettako kertaa ko. tapahtuma on Jyväskylässä ja olihan se pakko lähteä maistelemaan mitä oli tarjolla. Kävelin ensi töikseni alueen läpi ja monen maan herkkuja oli tarjolla mutta kaikkia ei valitettavasti pysty maistamaan.
Ensimmäinen koju oli Italian makuja tarjoava Squizza-koju, jonka valikoimassa oli paikanpäällä tehtyjä neliön muotoisia pitsoja.

Nälkä olikin melkoinen kun en ollut syönyt kuin aamupalan ja kello veteli jo pitkällä iltapäivässä. Mutta olipas muuten makoista pitsaa! Tuoreita raaka-aineita ja erilaisia makuja oli hyvin tarjolla, itse valitsin Roma nimisen pitsan jossa oli pekonia, tomaattikastiketta ja juustoa, tuolla sai taitettua pahimman nälkäkiukun. Neliön muotoinen pitsa maksoi 6 euroa ja kaksi palaa sai 10 eurolla.
Seuraava koju oli jo tiedossa kun tuosta lähdettiin, olin bongannut alueen alkupäässä ruokarekan, jossa oli Venezuelaista katuruokaa tarjolla. Arepera Bros kojun edessä oli pitkä jono ja jonottaminen kestikin melkoisen pitkään mutta nyt kun oli saanut jo hieman murua rinnan alle, ei ruualla ollut kiire. Valitsin listalta Cachapasin, jonka täytteenä oli suolaista juustoa ja nyhtönautaa. Koko komeus oli laitettu maissijauhoista tehdyn "pannukakun" sisään.Ihan en tuosta sitä suolaista juustoa löytänyt ja kun tuota tutkiskelin netistä, olisi sisällä pitänyt olla fetaa tms. sen kaltaista juustoa, nyt siellä oli tavallista juustoraastetta, mutta hyvä, maukas ja mukavan tulinen tuo oli. Tuon tulisuuden sai halutessaan pois, sillä se lisättiin lopussa kastikkeen muodossa jos asiakas niin haluasi, annoksella oli hintaa 8 euroa. Vaikka pötsi oli jo täynnä, oli vielä pakko mennä yhden kojun tiskille, sillä kun tarjolla on saksalaista makkaraa, niin syötävähän se on! Daniel's Grillbar:n valikoimasta tuli otettua HotDog, joka ei ihan ns. tavallinen hodari ollutkaan.


Sämpylä ei ollut pitkulainen vaan pyöreä ja se maistui brezelille! Krakovanmakkara oli varsin herkullinen ja kaikessa yksinkertaisuudessaan koko annos oli hyvä, varsinkin tuon sämpylän maku ja suolaisuus sopi annokseen hyvin. Hintaa hodarilla oli 7 euroa. Vielä ennen kotiinlähtöä tuli jäätyä ihmettelemään yhden kojun hyörinää kun kaveri vatkasi ja hakkasi lastoilla jotain taikinan tapaista. Kyse olikin jäätelöstä! Twirly on aasialainen "innovaatio", kaikkea ne japanilaiset keksii, mutta hauska tuota oli katsella.
Kaveri siis kaatoi pehmispurkista nestettä alustalle, johon oli laitettu aina ensin asiakkaan valitsema maku. Sitten alkoi kalistelu ja sekoittaminen. Lopuksi kun neste oli jähmettynyt tarpeeksi, se levitettiin alustalle ja siitä tehtiin tuollaisia kuvan kiehkuroita: Itse en tuota annosta syönyt, mutta maistoin kyllä ja hyväähän se oli! Se mikä tuolla on aikaisempinakin vuosina jäänyt harmittamaan, on että annokset ovat julmetun isoja, joten moni koju joissa haluaisi käydä jää käymättä, sillä määräänsä enempää ei mahaan mahdu! Eli toivoisin enemmän ns. maisteluannoksia, esim. pitsa neljään osaan, siis tuo pienikin neliö, näin voisi ottaa vaikka neljää eri makua kerralla. Samoin kaikki muut annokset, hampparit, hotdogit yms. pariin kolmeen osaan vaan ja hintaa alemmaksi. Näin voisi hyvällä tuurilla jaksaa kiertää melkein kaikki kojut! Parasta antia oli kyllä tuo pitsa, jota tulikin haettua vielä kotiin viemiseksi pari palaa. Tällaisia tapahtumia saisi olla enemmänkin, tuo väriä katukuvaan ja näyttää saavan hyvin ihmisiä liikkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viskit ja juustot tasting @Teerenpeli Jyväskylä

Ai ai tätä oli odotettu! Tasting, jossa yhdistetään ruokaa tai jotain naposteltavaa hyvän juoman kylkeen. Ihan ensimmäisenä ei itsellekään o...