Juhannus Reposaaressa

Juhannuksen vietto tapauhtui tällä kertaa Reposaaressa ja siellä tarkemmin Siikarannan leirintäalueella. Naapurit olivat sieltä vuokranneen vanhan kalastajan torpan, jonne siis kutsu kävi. Torppahan oli aivan meren tuntumassa, kuten tosin kaikki alueen mökit mutta tässä oli tunnelmaan! Alue muuten erittäin siistä ja mielenkiintoinen paikka tutustua, sillä kallioilla on kiveen hakattuja "terveisiä" monen vuoden takaa, vanhin teksti jonka löysin oli hakattu kallioon vuonna 1874. Alueelta löytyy kaikki tarvittavat palvelut niin vaunuille, telttailijoille kuin mökissä asustajallekkin! Ainut mistä voisi antaa hieman palautetta oli grillipaikat tai lähinnä niiden varustus, ritilät olivat vähän mitä sattuu, vaikka muuten itse grillipaikat olivat mainiossa kunnossa. Enemmän tarinaa ruuista Viskibaarissa.Leirintäalueelle kannattaa poiketa vaikka pelkästään kaffelle ja pällistelemään noita kallioita sekä ehdottomasti juttelemaan paikan isännän kanssa, loistavia tarinoita ja on kyllä viimeisen päälle jutunkertoja!
Reposaaressa kannattaa kulkea polkupyörällä sillä kaikki on lyhyen matkan päässä, auton voi huoletta jättää parkkiin ja mikä parasta tuossa voi pyöräilyn ohessa aina pysähtyä neuvoantavalle!! Itselle osuikin oikein peli yli kylien, vaaleanpunainen Jopo!
Reposaaresta löytyy myös sotahistoriaa Linnakepuiston merkeissä, josta löytyy 1930-luvulla rakenettu rannikkopuolustusjärjestelmä. Alue koostuu tykkiasemista, ammusvarastoista ja korsuista!


On myös Torpedovene S2:n muistomerkki. Vene upposi vuonna 1925 ja muistomerkki sijaitsee Reposaaren kirkon edustalla.


Juhannushan oli perinteinen eli pirun kylmä, sateinen ja tuulinen mutta se ei pientä sitkeään joukkoa haitannut, leirintäalueella oli tanssit ja kyllä siellä tuulesta ja tuiskusta huolimatta jalella koreasti laitettiin!Tulipahan muuten käytyä meressä uimassakin, ei ollut lämpöstä ei! Ihan kivek*** sattui, niin kylmää oli vesi! Mutta niin sitä vaan siellä pulikoitiin, todisteet videolla!


Niin se sujahti juhannuksen pyhät Reposaaressa, paljon nähtiin ja kuultiin tarinoita. Hienoja paikkoja kerrakseen ja kyllä tänne toistekkin tulee tultua, sen verran hieno ja persoonallinen paikka ja jäihän se oma puumerkki sinne kallioon hakkaamatta. Vielä on kerran kehuttava leirintäaluetta että oli tunnelma ja palvelu kohillaan! ja ei ollut maksettu mainos!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

44. Int. Kotas-Ralli

Näyttelyn lahjoitus nuorisolle