25. Ponutaival

Nyt matka suuntautui Kesälahdelle ja tarkemmin ottaen Kiteen Moottoripyöräklubin järjestämään Ponutaipaleeseen. Paikkana toimi Karjalan Kievarin leirintäalue, joka tarjosikin loistavat puitteet kokkareen järjestämiseen. Itse en aikaisemmen ole Ponussa ollut, joten aikaisempaa kokemusta ei tapahtumasta ollut. Suomen kesähän on ollut melkein pelkkä vitsi tai haave ja ei se kovin parempaa tarjonnut menomatkallakaan, Juvan jälkeen vettä tuli käytännössä koko matkan! Sadeasut oli kova sana, teltatkin laitettiin katokseen ja pystyyn asujen vielä ollessa päällä.Sade kuitenkin taukosi ja pääsi oikein alueelle kiertelemään. Muutamia tuttuja naamoja, kokkareiden vakiokävijöitä tulikin heti alkumetreillä vastaan ja kuulumiset jälleen vaihdettiin! Perjantaihan meni perinteisen kokkarekaavan mukaan sauna, ruoka, juoma, juoma, hiukan lisää juomaa ja musiikkia. Alueella oli iso tapahtumateltta johon ohjelmat yms. sellaiset keskittyivät.Ransakalaisen vanhemmman herran liivissä on muutama merkki ja hän todellakin kiertää maailmaa pyörällä ja on Kotas-Ralinkin vakio kävijä! Lupasi muuten tulla tänäkin vuonna. Ruoka ei ollut tälläkään kertaa ongelma sillä näppärä kaasugrilli kulki kaverin perälaukussa ja niin siinä paistui grilli- ja juustotassut, makkarat ja raviolitkin!
Lauantaina kuivatettiin hieman kamoja, kun jopa se mollukkakin näkyi mutta ei me ilman sadetta oltu lauantainakaan! Samalla tuli käytyä kannattamassa leirintäalueen ravintelia muutaman juoman voimin! Ruoka-, ja aamupalapaikkana toimi alueesta pikku kävelymatkan päässä oleva tanssilava ja ei voi moittia tarjottavia perus kokkareaamiainen ja lounaaksi lihakastiketta ja perunoita!Hauskoja kilpailuitakin oli järjestetty. Oli ryhmähiihto, jonka jälkeen piti ampua herneitä saaviin ja jokaisesta herneestä joka saaviin jäi sai sekunnin pois ajasta. Toinen kisa oli ilmapallon puhkaisu ilman käsiä ja kuten kuvasta näkyy miehet osasi rynkyttää paremmin kun taas naisilta kuminpuhkaisu ei meinanut onnistua hyvästä tyylistä huolimatta! kolmantena oli kisa jossa kaverille piti pukea kypärä ja ajotakki, tämän jälkeen kottikärryllä tynnyrin luo ja tuoppi vettä naamaan ja takaisin!
Välillä paikalla on vain se tosifani 😆 Ponussa oli käytössä pantilliset tupit, eikä muuten huono idea ollenkaan vähemmmän jätettä ja poiskerättävää! Pantti oli 2€ jonka sait takaisin kun palautit tuopin tai sait myös pitää tuopin itselläsi. Perinteiset palkintojenjaot oli iltasella kukaan ei varmaan yllättynyt että pisinmatka meni Ranskalaiselle!Lauantai-ilta jatkuin musiikin ja hyvän seuran merkeissä! ja kuten aina kaikki kiva loppuu aikanaan niin myös tämä kokkare ja eipä sitä koskaan lauantaina niin myöhään tule valvottua ja törpöteltyä kun tietää että sunnuntaina on kotiinlähdön aika! Jälleen Suomen "kesä" näytti parhaimpaansa ja vettä tuli ihan koko matkan ja ihan maahan asti, välillä jopa oikein jännitti ajella. Kumipukukaan ei pelastanut tällä kertaa kastumiselta! Kiitos kaikille jälleen seurasta ja kiitos Kitteen porukalle hyvästä rallista! Oli ensimmäinen kerta mutta ei takuulla viimeinen! Kuten videosta näkyy kivoja ja kauniita maisemiahan nää on ajella.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

44. Int. Kotas-Ralli

Näyttelyn lahjoitus nuorisolle