XLII Kotas-Ralli


Kotas-Rallihan on Suomen vanhin yhdessä ja samassa paikassa järjestetty kokoontumisajo, nyt oli vuorossa 42. kerta. Järjestäjänä toimii Jyväskylän Moottoriklubi, johon itsekkin olen kuulunut jo pitkään. Ensimmäiset vieraat saapuivat jo keskiviikkona eikä suinkaan Suomesta vaan Saksasta ja seuraavana päivänä tultiin jo Ranskasta asti eli voidaan todella puhua kansainvälisestä kokoontumisesta, muita maita edustettuna oli mm. Norja ja Ruotsi. Rallin kasaaminen alkaa torstaina ja kyseessähän on paikka jossa ei ole minkäänlaista kunnallistekniikkaa eli sähköt ja vedet on sinne tehtävä itse, tämä ei onnistisi kuten ei koko viikonloppukaan ilman aktiivista ja ammattitaitoista talkooporukkaa, heti kättelyssä kiitos heille!! Mutta annetaan kuvien kertoa "karua" totuuttaan!


Maisemat ovat ainakin kohillaan ja sauna on lämmin torstaista saakka eikä se jäähdy ennen sunnuntaita.
Perjantai oli onneksi ihan kohtuu hyvä päivä kelien suhteen sillä vaikka se sade kuuluu lajin luonteeseen karsii huono keli aina lähtiöitä hiukan. Ehkä viikonlopun hienoin asia oli itselle se kun tultiin nykäisemään hihasta ja kysyttiin että muistatko....noh enhän minä muistanut ko. herra oli ollut Kontiorallissa, jossa olin Kotasta mainostanut, niin oli tämä pariskunta junaillut 4 lasta hoitoon jotta pääsevät tapahtumaa ihmettelemään, eli mainostaminen kannattaa!


Perjantai ilta meni rallikansalta perinteitä kunnioittaen eli Pelson pubissa virvokkeita nauttien ja bailaten hyvän musiikin ja seuran kanssa!Popkone pisti kyllä porukkaan vauhtia ja sai lantiot notkeiksi, meno oli jopa niin reipasta ettei basossa kielet kestäneet! Lauantai alkoi perinteisillä menoilla aamupalalla, lentopallolla ja karaokella. Itse en ollut aamulla paikalla joten lentopallosta ei nyt kuvia ole.

Lauantai olikin Kotasen perinteitä kunnioittaen sateinen ja ihan koko päivän ja illan. Vettä tuli ihan niin mukavasti että saimme pari muta-allastakin ihan ilman pyytämättä. Illan kisat Kotaskävely, Jawa-racing ja kampiakselinheitto käytiin enemmän tai vähemmän märissä olosuhteissa. Intoitui joku kalastelemaan mutapainilla lisäpisteitäkin.

Kilometrit tuli näillä öljyillä täyteen, joten on vaihdon aika :P

Tamperelaista poikarakkautta!


Peson latodisco on viikonlopun aikana myös kovassa käytössä ja kuvissa Saksan vieraamme näyttää malli pohjanmaan miehelle miten lanteet heiluu!

Joratessa tulee jano!

Kotanen on tunnettu myös sanonnastaan: Oma minä valloillaan 25h vuorokaudessa ja monesti kyllä näkee mitä erillaisimpia suorituksia nyt keli innoitti mutakylpyihin!Ei edes karvapeppujen kokoontumisajo!

Normaalisti Jawaracing on nopeuskilpailu mutta kelin ollessa mitä oli ja loukkaantumisia välttääksemme kisa järjestettiin tarkkuuskilpiluna rata piti kiertää mahdollisimman lähelle 2 minuuttia. Kampiakselin heittossa vain pituus ratkaisee ja sielläkin koitettiin jymäyttää tuomaria ja mennnä naistenkisoihin valeasussa!


Lauantain bändinä oli Plastic Heels, joka sai porukan niin ikään heittämään jalalla koreaksi. Taattua rätinärokkia ja kotimaista poppia! Samoin Kotasen perinteitä kunnioittaen myös naiskauneutta oli esiintymässä ns. taiteellisten tanssijoiden muodossa!


Jotenkin on miesvoittoista tuo yleisö!
Niin taipui lauantai sunnuntaiksi ja oli palkintojen jaon aika, jälleen palkittiin perinteiset ja erikoissuoritukset ja tämähän on ainakin vieraiden mukaan yksi Kotasen hauskimmista ohjelmista sillä välillä palkinnot on aika erikoisia ja niiden saamisen syytkin on joskus hieman erikoisia! Näin järjestäjän näkökulmasta viikonloppu meni loistavasti ja näytti vieraillakin olevan hauskaa. Tarkkaa kävijämäärää en tiedä mutta luvun 250 + päiväkävijät kuulin jossainvaiheessa, joten pitää olla tyytyväinen sillä kelit eivät todellakaan suosineet tällä kertaa. Suuri kiitos rallikansalle, te teette Kotasen! Tässä voisi sanoa että klubi luo puitteet mutta vieraat tekevät tunnelman!

Valitettavasti videota ei tällä kertaa ole sillä homeaivo unohti kameran laturiin ja kun katsoin tuolla normikameralla kuvattuja videoita oli ne niin luokattomia etten edes viitsinyt alkaa koostamaan niistä mitään! Vielä kerran kiitos vieraille ja talkoolaisille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

K-S MP-näyttely @Hipposhalli

44. Int. Kotas-Ralli

Kontioralli 2018