50. Kontioralli


Suomen vanhin kokoontumiajo Kontioralli pääsi miehen ikään täyttäen 50 vuotta. Moni varmasti ajatteli että ralli olisi pohjoisemmassa mutta itse olen sitä mieltä että hyvä ettei ollut niin pääsi lähtemään ilman ylimääräisiä vapaapäiviä! Kontioralli kuuluu niihin ralleihin joihin tulee mentyä jos ei mitään mahdotonta estettä ole! Rallin järjestää MP69 jonkun toisen kerhon kanssa ja tänä vuonna toisena järjestävänä kerhona oli Vammalan Moottoripyöräilijät.

Perjantaina joukko jo vanhoja kontiokävijöitä lähti Keski-Suomesta kohti kontrollipaikkaa Sastamalaa. Rallin pitopaika koitetaan pitää salassa viimeiseen asti ja se kerrotaan vasta kontrollissa. Tällä kertaa rallipaikka oli Jämijärvellä Jämikeskuksessa.

Leiri kasaan ja ensimmäinen ralliolut naamaan, sen jälkeen pääsikin saunaan pesemään pölyt ja hiet pois! Tänä vuonna saunat olivat pienen kävelymatkan päässä itse leirialueelta ja järveä ei ollut tarjolla mutta uimaan pääsi maauimalaan!
Alimmassa kuvassa päivällä lähtenyt pääjoukko, joka vielä illan mittaan vahvistui kahdella! Kontiosta on sanottava että se on mukavan rauhallinen ralli, josta ei kuitenkaan menoa puutu ja on yksi harvoista ralleista joihin tullaan koko perheen voimin!

Siinä se perjantai kului kuunnellessa rokkia ja nauttiessa asiaan kuuluvia virvokkeita sekä nauttien tuttujen ja tuntemattomien seurasta. Pieniä soraääniä kuului muutamilta vanhemmmilta rallikävijöiltä musiikin laadusta, se kun tuppasi olemaan aika heavy voittoista!La aamu aukesi hyvällä aamupalalla, tosin ei kovin hyvässä hapessa :) mutta sekin kuuluu asiaan ja lähtee kyllä aamupalalla ja parilla korjauskaljalla!


Olen monesti keskustellut siitä asiasta miten kokoontumisajot ukkoontuu! Keski-ikä nousee ja nuoria ei homma kiinnosta mutta kontio palautti uskon nuorisoon ja sen että niitä tulevan sukupolven motoristejakin syntyy! Yllä olevassa kuvassa kaksi reipasta 19-vuotiasta nuorta miestä jotka jäivät turisemaan pitkäksi aikaa! Näissä nuorissa elää kokoontumisajojen ja moottoripyöräilyn tulevaisuus!


Kaksi Norttonia! toinen on 50-luvulta ja toinen hieman tuoreempaa vuosikertaa!
Sunnuntain aamupalalla riitti porukkaa, suolakurkut yms. tarjottavat teki kauppansa! Osa porukasta lähti ajamaan etukäteen pois ja kuulema koko matkan oli puottanut vettä. Itse lähdin muutamia tunteja myöhemmin ja ihme kyllä ei pisaraakaan vettä koko matkan aikana. Alakuvassa on kaikki tarpeellinen mukana!


Viikonlopun aikana sää suosi rallikansaa kunnon helteillä ja allekirjoittaneelta taisi kärvätä nenä! Mutta ei se menoa haitannut. Väkeä riitti noin 850 hengen verran ja ainakin päällisin puolin monella oli kivaa, toki su muutama vakavampikin naama tuli vastaan!
Kaikki toimi hyvin, ruokailut, saunat, suihkut yms. Jos jotain voisi toivoa niin ohjelmia voisi kuuluttaa! Vaikka aikataulut onkin lehtisessä ei niitä siiinä turistessa tule muistettua ja nytkin kaikki kisat ja palkintojen jaot jäi näkemättä! Ja omana henkilkohtaisena mielipiteenä niin la bändi oli lähiöpubin karaokeakin huonompi! mutta nämä ovat pienen pieniä asioita sen rinnalla miten hauskan viikonlopun saa viettää! Kiitoksia järjestäjille ja ralliseuralle! Jälleen oli hubaa koko rahan edestä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

44. Int. Kotas-Ralli

Näyttelyn lahjoitus nuorisolle