Peurunka


Sitä pääsi käymään ihan ilmatteeksi suuren remontin kokeneeseen Peurungan "kylpylään" lainausmerkit siksi että ei se kyllä kylpylä ole mutta ei se ole uimahallikaan, en oikeasti osaa sanoa miksi sitä pitäisi kutsua kertokaa te viisaammat!
Vastaanoton tila oli erittäin hieno mukavan retro! pukuhuoneet siistit sekä suihkutilat. Saunoja olisi toivonut hiukan enemmän normi- ja höyrysauna olivat ainoat jotka sieltä löytyi tai oli infrapunasauna mutta sitä ei voi saunaksi kutsua edes hyvällä tahdollaan. Ainut mikä tästä tekee edes joten kylpylän tuntua on liukumäki, joka nyt valitettavasti oli suljettu joten sen testaaminen jää toiseen kertaan.
Itse allasosasto oli se mikä oli pettymys, betonibunkkerimainen halli jossa oli se rinkula-allas ja jumppa-allas kuten vanhassakin sitten oli kylmä- ja lämminallas sekä kaksi poreallasta. Se miksi tämä ei ole kylpylä johtuu tunnelmasta minkäänlaista tropiikkia ei ole saatu tuotua sisätiloihin vaan siellä leikitään valoin, äänin ja kuvin mikä tekee olon että olisi tullut johonkin jossa hoidetaan terapian tarpeessa olevia. Luonnonvaloa ei pääse sisään mistään tunnelma on lähinnä kolkko, bunkkerimainen ja tylsä. Missä ovat palmut, tropiikinäänet ja tunnelma sekä luonnollinen valo?
Varsinkin kun ottaa huomioon hinnan, 19 euroa siitä että pääset poreammeeseen ja laskemaan liukumäkeä psykedeelisessä valoshowssa on liikaa! Vielä kun ottaa huomioon että uimaan tuolla ei pääse kuin rinkula-altaassa mikä on siis muuttunut vanhasta kupolista? ei pääasiassa mikään porealtaat ja liukumäki on tullut lisää ja se että tuolla on todella synkkä tunnelma verrattuna aikaisemapaa valoisaa halliin!
Onhan Peurungassa tarjolla paljon muutakin kuin tuo kylpylä ja siitä syystä se onkin monipuolinen laitos mutta näin pelkän loirijan kannalta en tuonne menisi toista kertaa!

Kuva: http://www.peurunka.fi/kylpylaliput

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

44. Int. Kotas-Ralli

Näyttelyn lahjoitus nuorisolle