Pärnu, Viro

Pärnuhan on varsinainen kesäkaupunki ja monien ennakkoluuloista poiketen kylä ei ole täynä tekohampaisia eläkeläisiä kylpylöissään. Pärnu tarjoaa toki kattavan kylpylämaailman mutta sieltä löytyy paljon muutakin. Pärnun rantahan vetää vertoja etelän aurinkorannoille ihan mennen tullen ja hintatasoltaankin on jo paljon huokeampi.
Kävelykadun varrelta löytyy paljon hienoja rakennuksia ja erittäin paljon ravintoloita, mukavaa tässä maassa onkin tuon ruokakulttuuri...ruoka on runsasta, hyvää ja erittäin halpaa. Myös Pänujoki tarjoaa kauniin jokivarren jota on mukava kävellä, puistot ja muut virkistysalueet kannattaa käydä vilkaisemassa myös. Kuvat eivät toki tee oikeutta rannalle, kun ne on otettu näin aikaisin mutta käsityksen paikan hienoudesta saa.

 Ensimmäinen kuva on otettu kaukana uimarannasta, jonne menee mukava kävelytie kaislojen läpi.
Toinen kuva on otettu Tervse Paradisen katolta jossa on hieno kahvila. Tällä reissulla ei eksytty kylpylään mutta Tervisessä käyneenä voin suositella.


Paikka jossa tulee joka kerta käytyä jopa useampaan kertaan on Aleksandripub jonka tunnelmaa voi vain kehua! Tarjoilijat kauniita, omistaja pirun mukava ja niille jotka eivät tiedä niin kyseessä on varsin motoristihenkinen paikka mutta suosittelen kuitenkin käymään anakin syömässä ja ottamassa muutaman oluen. Paikan sapuskasta saa esimakua täältä ja täältä.

Saman kadun varrella on baari Nimeltä Uku, jos se nyt noin kirjoitetaan (lausutaan ainakin) siellä pääsee vanhan neuvostoajan tunnelmaan, tosin ovat tehneet remonttia niin kaikki näyttää hieman liian uudelta. Mutta paikasta saa perhanan hyviä voileipiä ja vanhanajan malliin viinaa saa grammoissa eli vodkaa kannattaa ottaa se 100g.
Keskustaan kävelykadun lopulle on avattu Sweet Rosie Irkkupubi suosittelen tätäkin ja jos nyt oikein käsitin live musaa soi usein ja tunnelma on varsin letkeä kuten nyt irkkupubissa vain voi olla!
Loppuun vielä muutama kuva keskustasta ja muualta. Tätä paikkaa voin suositella lämmöllä ja jos olet Tallinnassa useamman päivän tee päivän pistokeikka Pärnuun, linkkejä menee usein ja matka on varsin kohtuullinen noin 120 km.


Empä muista miltä kadulta mutta vanhaakin tyyliä löytyy!
 Aleksandri pub:n soittajia
 Pärnun kävelykadun alku
 Sweet Rosien shottityttö
Parnu hotellin vieressä olevia liikehuoneistoja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

44. Int. Kotas-Ralli

Näyttelyn lahjoitus nuorisolle