maanantai 11. huhtikuuta 2022

29. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

 Ai että tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa, nimittäin Jyväskylän Moottoriklubi ry:n järjestämää Keski-Suomen Moottoripyöränäyttelyä. Näyttelyllä on pitkät perinteet ja varsinkin kun tänä vuonna Helsingin MP-messut peruuntuivat, oli odotukset korkealla! Hyvin pystyi mainostamaan näyttelyä Suomen suurimpana MP-näyttelynä vuonna 2022!

Näyttely on klubille iso ponnistus ja talkoolaisia on reipas 100, jotka pitävät huolen, että näyttely onnistuu. Hatunnoston arvoista työtä tekevät kaikki ja hallihan on tyhjä kun sinne mennään.




Kasaaminen alkaa jo pe aamuna ja jatkuu myöhään iltaan, jotta la aamuna kaikki olisi valmiina ensimmäisiä messuvieraita varten. Heti aamusta ryysis oli valtava! Porukkaa oli todella paljon liikenteessä ja lipunmyynnissä riitti ruuhkaa. Kansaa tuli niin läheltä kuin kaukaa, ihmettelemään näyttelyn tarjontaa ja tarjontaahan oli. Näyttelyssähän on ihan maailmanluokan show-pyöräosasto ja tänä vuonna varsinkin nuoret olivat innokkaita tuomaan luomuksia näytille, mopoja ja piikkejä oli todella paljon. Haluankin erikseen kiittää ja nostaa hattua näille nuorille, työtä on tehty ja se näkyi hienona jälkenä. On ilo huomata, että sieltä ponnistaa nuorempaa sukupolvea meidän vanhojen rinnalle! Mutta antaa kuvien puhua puolestaan siitä mitä näyttelyssä oli.























Nyt kun katselen kuvia, niin ei voi kun harmitella sitä ettei tullut noita mopoja ja piikkejä niin paljoa kuvattua. Lauantaina näyttelyn jälkeen pidämme perinteisesti näytteilleasettajille iltaman kerhotiloissa, paljon sinne saapuikin porukkaa nauttimaan ruuasta, musiikista ja seurustelusta!










Ulkona oli varsin talvinen keli, mutta siitä huolimatta siellä järjestettiin stunt-show, jossa taiteiltiin niin mopoilla, kevarilla ja isollakin pyörällä. Sisällä tarjolla oli taas muotinäytöksiä, mutta en vain ehtinyt niitä kuvaamaan.





Perinteisesti JMK lahjoittaa osan lipputuloista Lastu ry:lle ja niin teimme myös nyt. Rahat ohjataan tänä vuonna hoitajien hyvinvointiin! Loistava kohde näinä aikoina, kun hoitohenkilökunta on joutunut venymään jo aivan liikaa! Jos tällä panoksella saadaan edes hitusen hyvää hoitajille, rentoutumisen ja liikunnan merkeissä, niin se on jo jotain se.



Palkintoja menee myös pyörien tuojille ja rakentajille. Tällä kertaa kuuluin itse myös tuomaristoon ja oli ihan hauska kierrellä osastoja ja katsella pyöriä siltä vinkkelistä mitä pitää minkäkin kategorian parhaana. Voittajat saatiin selville ja palkittua. Lista voittajista löytyy JMK:n sivuilta.


Kuvassa myös lasten piirustuskilpailun voittaja, jolle lahjoitettiin kassillinen karkkia. 

Olihan mahtava viikonloppu, vaikka tuon ponnistuksen jälkeen onkin takki aikas tyhjä, niin onhan tätä tai näitä tapahtumia odotettu! Kävijöitäkin oli oikein mukavasti n. 6000, josta tosin puuttuu alle 12 vuotiaat, jotka pääsevät näyttelyyn ilmaiseksi vanhempien seurassa. Innokkaana odottelen kesää ja kokoontumisajojen alkamista! Nyt oli niin mahtavaa nähdä tuttuja, vaikka ei monen kanssa edes ehtinyt kuin morjestamaan mutta kesän reissuissa sitten istutaan nuotiolla, nauttien makkarasta, oluesta ja varsinkin motoristiveljien ja siskojen seurasta! Tuhannet kiitokset kaikille kävijöille ja talkoolaisille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...