tiistai 5. toukokuuta 2020

Mämminiemi

Eipä ole tämän nimisessä paikassakaan koskaan tullut käytyä, no nyt vapun kunniaksi laukkuun kuoharia, kahvia ja paketti makkaraa ja auton nokka kohti Mämminiemeä. Reissustahan tuli hieman luultua pidempi kun, ajatuksissani ajoin ekasta risteyksestä ohi ja jouduttiin kiertämään hieman arveluttaviakin mehtäteitä autolla, mutta yhtä kaikki perille päästiin. Alue sijaitsee Toivakan kunnan alueella, Päijänteen pohjoispuolella ja Jyväskylästä sinne on matkaa n. 34 km. Paikassahan ei ns. voi patikoida luonnonpuiston tyyliin vaan siellä on mökkejä, grillipaikkoja, sauna ja alueelle voi tulla myös telttailemaan.






Ai että kyllä kuohari ja kunnon lihaisa makkara oli hyvvee, tuohon toki päälle vielä jälkiruokakahveet niin kelpasi taas kierrellä ja kiipeillä kalliolla. Porukkaa oli paljon liikkeellä ja jokainen grillipaikka oli miehitetty. Mutta Koronan vaatimat turvavälit säilyivät ja yli 10 henkeä ei ollut yhdelläkään grillipaikalla. Alue on ulkoilijoiden vapaassa käytössä ja alueelta löytyy myös sauna, jossa keittomahdollisuudet. Saunassa on yleiset saunavuorot ja saunaa voi myös varata. Paikka on pääsääntöisesti helppokulkuinen, toki myös kallioiden johdosta löytyy paljon korkeuseroja ja kiipeämistä mutta paikan voi katsastaa läpi myös tietä myöten.









Korkealta on kyllä upeat näkymät ja oli siellä joku harrastanut hieman lempeäkin! Mutta eihän siinä mitään vikaa ole jollei ulkopuoliset häiriinny, toki varmuusvälineen pakkauksen olisi voinut laittaa roskiin ja nähtävästi siellä on puuhien jälkeen vedetty vielä henkoset :P


Tätä voin suositella lämpimästi retkikohteeksi, vaikka täällä ei sitä liikuntaa ja kilometrejä ehkä niin kerrykään mutta puitteet ovat hyvät yhdessäoloon (kuten yläkuvasta voi todeta), grillaamiseen ja luonnosta nauttimiseen. Toki varmasti myös saunomiseen mutta sitä ei tällä reissulla tullut koettua.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

JMK:n Pilkkikilpailu

  Hyvä kun on selvitty edellisen kisailun karvaasta tappiosta, niin jo oli aika mennä ottamaan toinen. Kyseessä tällä kertaa klubin pilkkik...