maanantai 3. huhtikuuta 2017

26. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely


Jälleen oli se aika keväästä kun Jyväskylän Moottoriklubin järjestämä K-S MP-näyttely käynnistyi! Näyttelyn pitopaikkana oli perinteinen Hipposhalli. Järjestelyjen puolestahan prosessi on ollut käynnissä jo pitkään. Perjantaina pitkin päivää halliin saapui talkoolaisia, näytteilleasettajia sekä showosastolle toinen toistaan upeampia pyöriä.


Vielä perjantaina iltapäivällä hallissa oli hyvinkin tilaa ja pyöriä oli helppo kuvata, lauantaina meininki olikin jo paljon tiiviimpi! JMK:n täysin talkootyönä järjestetty näyttely on Suomen toiseksi suurin heti Helsingin näyttelyn jälkeen ja on kunnioitettava saavutus kerholta!


Yllä esitellään motoristin turvaliiviä, joka kolaritilanteessa toimii airbagin tavoin tuoden niskaan, rintaan ja selkään ilmatyynyt.Näyttelyn rakenneltujen pyörien osasto on vertaansa vailla ja mukana on niin Suomessa kuin kansainvälisestikkin palkittuja pyöriä, kaikkia näitä heinouksia ei edes saatu Helsinkiin.

Väkeä riitti kiitettävästi, virallisen ilmoituksen mukaan 5800 henkeä vieraili näyttelyssä viikonlopun aikana. Tarjolla oli moottoripyörien lisäksi myös muotinäytöksiä, kädenvääntönäytöksiä sekä ulkona trial-lajiesittelyä. La iltana kehomme järjestää näytteilleasettajille myös iltaohjelmaa hyvän seuran, musiikin, ruuan ja juomankin merkeissä, siis mukavaa yhdessäoloa ja jutustelua.Yksi näyttelyssämme tapaamista ihmisistä oli Ulla Kulju, alaraajahalvaantunut RR-kuski! Pakko mainita erikseen tämän naisen postiivinen ja esimerkillinen elämänasenne! vammasta huolimatta huumori kukkii, raja-aitoja rikotaan ja kuinka monella Suomalaisella urheilijalla on oma lego-figuuri? Hänen osastollaan ei juuri hiljaisia hetkiä ollutkaan. Nainen on ehtinyt uskomattoman paljon nuoresta iästään huolimatta! Hienoa päättäväisyyttä ja rohkeutta. Samalla osastolla majaansa piti myös toinen kuski Pertti Lindegren.

Yksi mieluisimmista asioista joita olen hoitanut monen vuoden ajan on lahjoitus K-S Keskussairaalan lastenosastojen tuli ry:lle ja tänä vuonna lahjoitus kohdistui lasten päiväosastolle, jossa tehdään päiväaikaan tapahtuvia muutamien tuntien kestäviä toimenpiteitä. Nyt osa lipputuloista kohdistettiin tuonne Ipad-tablettien muodossa, jotta pienillä potilailla olisi viihdykettä hoitojen aikana eli jokainen lipun ostanut kävijä tähän omalta osaltaan osallistuu.Myös lapsille on puuhaa näyttelyssä on pomppulinnaa, piirustuskilpailua ja voi katsella piirrettyjä. Piirustuskilpailun pääpalkintona Karkki-Paten lahjoittama "repullinen"karkkia. Samoin yleisö saa äänestää suosikkiaan pyörien joukosta sekä eri tyylilajien rakentajia palkitaan asiantuntevan tuomariston voimin. Alla lista palkituista:
Mopot / Piikit: 
1. Ktm Duke 125, vm 2012. Omistaja: Sameli Lähde
Classic: 
1. Norton, 750 Cafe Racer. Omistaja: Timo Eros,
2. Norton/ Matchless, G15 CSR, vm 1969. Omistaja Ville Pallonen,
3. Ducati 125. Omistaja Pentti Kauppinen
Street bike:
1. Honda, CBR F2 600, vm 1992. Omistaja Riku Kolu
2. Triumph, SuperLeggera, vm 2009. Omistaja Janne Huhtala
3. Suzuki, GSX-R 750, vm 1997. Omistaja Kimmo Kauppinen
Custom Build:
1.  Harley Davidson, Shovelhead, vm 1960. Omistaja Rezi
2.  Harley Davidson, Shovelhead, vm 1974. Omistaja Jussi Packalen
3. Harley Davidson, Evo Chopper, vm 1985. Omistaja Janne Anttila
Best paint:
1. Harley Davidson, Shovelhead, vm 1974. Omistaja Jussi Packalen
Ladies' choice:
1. Harley Davidson, Shovelhead, vm 1976. Omistaja: Ville Flink
People's choice:
Ääniä 271kpl Harley-Davidson, Fatboy ”Low” vm. 1992. Omistaja: Mikko Korpela
Piirustuskilpailun voittaja:
Taika 7v. Jämsänkoskelta
Piirustuskilpailun voittokuva sekä voittajat rivissä. Mukava viikonloppu takana ja omasta puolestani kiitän kaikkia kävijöitä, näytteilleasettajia ja talkoolaisia ilman teitä meillä ei olisi näin laadukasta ja hauskaa näyttelyä! Lopuksi vielä video viikonlopusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ikkunanpesun apetta

Miksi postata ikkunanpesusta, no siksi että nyt siihen liittyy oleellisesti ruoka. Itse "vihaan" ikkunanpesua, se on oikeastaan ai...