tiistai 27. maaliskuuta 2012

Teneriffa, Espanja


Tämä turiskohde, jonne en ole koskaan oikeastaan ole halunnut suuremmin matkustaa, maa jota olen pitänyt turistien täyttämänä eli Espanja, varsinkin Kanariansaaret ja Teneriffa, josta olen aina luullut että siellä on Kippis baareja vieri vieressä, joissa soi aikuinen nainen ja joissa saa perunamuusia sekä lihapullia, maa ja siis paikka josta en enempää olisi voinut olla väärässä!
No mutta miksi siis sinne minne ei ole ajatuksissaan halunnut, syy pohjimmiltaan löytyy Matkaoppaat ohjelmasta. Olen aina tykännyt järjestää itse ohjelmat, lennot ja majoitukset eli omatoimimatkoja. Olen toki ollut pakettimatkoilla 13 vanhana Kyproksella, 16 vanhana Kreikassa ja reiluna parikymppisenä 60-vuotispäivillä Kreikassa. Oli siis pakko päästä valmismatkalle ja katsoa matka jossa ei välttämättä itse tarvitse järjestää mitään. No ihan tämä ei toteutunut sillä saimme lahjaksi lomaosakeviikon ja päätimme sen käyttää Teneriffan matkaan, eli lennot oli itse varattava samoin jos halusi ohjelmaa mutta tämän en antanut haitata, pääsi kuitenkin etelään.

Majoitus oli varattu Costa del Silencion kylästä RCI:n lomaosakehuoneisto Club Marina:sta. Hieman etukäteen katselin ja tuohan on paikka josta ei välttämättä tarvitse liikkua mihinkään eli kaikki löytyy hotellin alueelta. Sijainti jossa olimme oli täynä lomaosakehetolleja, mutta kuitenkin erittäin rauhallinen, no pakko myöntää että olimme melkein ainoat alle 40 ko. majoituspaikassa mutta eipähän ollut kännisiä teinejä ja kirkuvia lapsia eli sai olla todellakin rauhassa, joka oli sinänsä yksi matkan tarkoituskin koska kun ei valmismatkalle päästy muutui mieliala niin että mitään ei tarvitse järjestää ja tehdä jos ei ole pakko eli löhöloma!



Hotellin sisäpiha, erittäin viihtyisä!












Huone oli siisti ja sieltä löytyi kaikki mitä lomalainen tarvitsee.











Kyseessä oli siis pieni kalastajakylä, sataman yhteydessä oli pieni uimaranta...










...sekä rantabulevardi jossa oli ravintoloita ja kauppoja.










Paikka sijaitsee n. 17 km päässä Playa de las Américas:ta jonne pääsi todella kätevästi linja-autolla. Tuolta sitten löytyikin se turistirysä mutta edelleen ei lähellekkään niin paha kuin olin kuvitellut, eli kaupustelijoita mutta eivät mitenkään agessiivisia, sisäänheittäjiäkin oli joillain ravintoloilla muuta nekään eivät käsiksi käyneet. Muutama tyypillinen kännituristi tuli vastaan mutta yöelämä jäi nyt väliin joten siitä ei ole juurikaan kerrottavaa. Lauantaina tosin oli Pyhän Patrickin päivä, jota piti hieman juhlistaa.


Ei lomakohdetta ettei irkkupubia.













Rantabulevardi oli pitkä ja ranta sen vieressä kivikkoinen.










Aallomurtajalla sain opetuksen siitä ettei kaikki aallot ole yhtä pieniä, pikkasen pääsin kastumaan.












Itse ranta oli hieno- ja mustahiekkainen. Hiekka oli sen verran kuumaa että meinasi jalkapohjat palaa.









Onnellinen matkaaja onnellisesti suorittamassa nestetankkausta.















Itse hotellissa oli järjestetty ohjelmaa melkein joka päivälle, jumppia päivälle sekä muita aktiviteettejä mm. ammuntaa sekä illalle oli aina jotain esityksiä.


Oli papukaijoja, 













oli koiraesityksiä.

















Altaalakin tuli oltua, vesi oli muuten aika kylmää!











Oli Flamenco esityksiä.

















Iltaisin järjestettiin myös erillaisia kilpailuita ja uskomaton tuuri kävi kahtena iltana kolme pulloa kuohuvaa tupsahti lomailijoille. Mikäs siinä oli altaalla istuskellessa ja nauttia kuohuvaa. Emme tosin yksin vaan sattumalta istuimme hieman vanhemman Englantilaisen pariskunnan pöytään ja jaoimme putelin antimista myös heille, tämä pariskunta osoittautuikin aivan loistavaksi seuraksi ja heidän kanssaa tuli vietettyä useampikin ilta.


Kuva on huono valittelut siitä mutta suuret kiitokset loistavasta seurasta lähtee kyllä Englannin suuntaan!




Ainoat retket mitä tuli tehtyä oli tiistaina retki Teiden tulivuorelle ja viimeisenä iltana torstaina tuli käytyä Jungle Parkissa. Molemmat reissut käymisen arvoisia ja sopivan erillaisia. Vinkki Teidelle, ottakaa pitkähihainen paita ja pitkälahkeiset housut mukaan, huipulla oli hieman viileämpää.


En edes tiennyt että Teneriffassa on näinkin tiheää metsää ja vielä havu sellaista.










Teide on kuulema maailma vaarallisimpia tulivuoria, mutta myös valvotuimpia.








Patsas "huipun" juurella. Autolla pääsee 2550 metriin ja siitä köysiradalla hieman ylöspäin mutta huipulle ei pääse kuin erikoisluvan kanssa.















Laakso vuoresta pois päin.










Täällä on kuulema kuvattu länkkäreitä sekä Apinoiden planeettaa.









Jungle Parkin sisäänmeno.











Tikru!












Valkopääkotka.
















Elekää kysykö mutta nokka on komia!

















Kroko tai toisten mielestä "käsilaukku"









Hippotalamus eli virtahepo











Taas papukaija.










Kukkia ja kasveja oli myös monenlaisia.












Mangusti oli vikkelä elukka.










Tämä kaktus ei ollut ihan suorassa kun katsotte maata on se yli 45 asteen kulmassa.















Leopardejakin oli oikein 3 kappalaein.












Pantteri otti rennosti.










Kyllä se on albinoleijonapariskunta!













Orankihan se, tämäkin oli varsin rauhallinen kaveri.










Seura oli mitä parhainta tällä retkellä.














Gibboni oli varsin eläväinen veijari veti yhdenmiehen showta pitkään kunnes istahti.















Patsaita oli paljon ja ne oli hienoja tosin niiden merkitystä en tajunnut.

















Toinen Gipponi oli hieman korkeammalla.










Pelikaani oli iso lintu ja haisi pahalle.











Tätä ei pysty tietää mutta nokan heltta on komea ja silmät ihan uskomattomat.











Riikinkukon pyrstö oli komea mutta yrityksistä huolimatta en saanut lintua levittämään sitä.











Kyllä se on tiikeri tosin valkoinen.

Mitä jäi päällimäisenä mieleen no erittäin hyvä mieli ja se miten ennakkoluuloinen sitä voi olla, tosin tunnelmat voisivat olla toisenlaiset jos oli majoittunut esim. tuonne Playa de las Américasiin mutta hyvä näin. Tuonne voisi mennä uudestaankin ja varmaan on mentäväkin, sillä muutama hurjannäköinen vesipuisto jäi kokematta. Loma ajoi juuri sen tarkoituksen mitä sen pitikin eli löhöämistä sekä lepäämistä ja uskokaa, niin löysin itsetäni sen sisäisen auringonpalvojan kun yleensä en jaksa olla aurinkotuolissa tuntia pitempään, nyt kuitenkin tuli maattua altaalla oikein urakalla.
Niin ja hintatietoisuuskin oli itellä päin seiniä, kuvittelin tämän olevan kallis maa mutta esim. ruoka, kaksi söi ilallisen ja joi tuopit olutta noin 25-30 eurolla, enemmän ruokatarinaa tulee viskibaariin kunhan ehdin kirjoittaa. Mutta kun Suomituristi lähtee Mr. Mallorcana matkalle onhan se otettava myös se pakollinen turistikuva.



Kyllä ja valkoiset tennissukat piti ostaa paikanpäältä kun en sellaisia omista. Eli hola hola ja sanotaanko näin että reissu oli oikein let's go!












3 kommenttia:

  1. Teneriffahan on todella hieno saari - kun älyää poistua turistirysistä. Ja niistäkin Puerto de la Cruz oli melkein siedettävä kun siellä vuosia sitten kävin. Teidellä voi kolmessa ja puolessa tonnissa olla joko hyvin kylmää tai hyvin kuumaa - säänvaihtelut on suuria, eli kaikkeen pitää varautua shortsien ja fleecen välillä. Kanarian saarten hieman matalampia hintoja selittää sitten se, että saaret ovat verovapaita.

    VastaaPoista
  2. Itse juurikin sain kammon tuota saarta kohtaan ja juurikin Play de las Americasin takia. Brittejä silmän kantamattomiin ja niin sielutonta kuin vain voi olla! Ja rannat olivat tuulisia ja kivikkoisia eli uimisen nautinto oli minimaalinen. Mikä taas mielestäni kuuluu auringonottoon (josta en muuten myöskään erityisesti välitä). Tosin Teneriffalla on se hyvä puoli, että lämpö on inhimillistä.

    Kävin vesipuistossa muuten, se oli ihan ok, mutta jos rantakohteeseen vielä matkustelen, Teneriffa se ei ole. Hyvä, että teillä oli kuitenkin hauskaa.

    VastaaPoista
  3. Ai niin porukat oli muuten Los Gigantesissa ja siellä mielipiteet menivät 50-50. Isäpuoli palaisi takaisin ja äiti taas ei niin kauheasti vaikuttunut. Gigantes oli myöskin tällainen rauhallinen ja viihtyisämpi tapaus. :)

    VastaaPoista

JMK:n biljarditurnaus

  Vierivä kivi ei sammaloidu ja siksi JMK järjestää toimintaa myös talvellakin, nyt oli vuorossa klubin biljarditurnaus. Sitä ennen piti ku...