Olen siis kala!

Niin tuo on sinänsäkkin totta ja ne jotka minut tuntevat tietävät mistä puhun. Vesi on ollut minulle aina hyvin kotoinen elementti, jo lapsesta asti. Järveen piti päästä vaikka uida ei osannutkaan. Olen kuulema melkein hukkunutkin pienenä. Hypin laiturilta johonkin raktorin sisärenkaan tapaiseen ja pomppasin ohi, onneksi auttavia käsiä oli lähellä ja pikkukala nostettiin pintaan. Kammoa tuosta ei onneksi jäänyt ja veteen oli päästävä jatkossakin.
Mutta asiaan, sain rakkaalta siskoltani joululahjaksi lahjakortin laitesukelluskokeiluun, jonka järjesti Jyväskylän sukelluskeskus. Sukellus tehtiin Rantasipi Laajavuoressa, aluksi käytiin läpi turvallisuusohjeita, käsimerkkejä ja teoriassa maskien sekä regulaattorien tyhjennykset. Tämän jälkeen tutustuttiin varusteisiin ja mitä milläkin letkulla ja vempaimella tehdään. Sitten vain kamppeet päälle ja altaaseen, jossa harjoiteltiin ensin nuo teoriassa opitut asiat ja kun ne onnistuivat sai sukellella omaan tahtiin ihan vapaasti.


Varusteisiin ja niiden toimintaan tutustumista.

Kamat päälle ja ohjaajan avustuksella kaikki kunnolla kiinni.
Altaalla harjoittelua, turvallista kun vettä on vain tuo 1.5 m.Kuin kala vedessä, vaikka näyttääkin enemmän kilpikonnalta!


Oli itselle yllätys miten luonnollista oli hengittää veden alla, kun kuvittelin että se olisi jotenkin järjenvastaista.

Oli huippua kellua kun sai säädettyä liiviin oikean määrän ilmaa. Painottomuuden tunne on veikeä.
Sellaisen kipinän kyllä sai että taitaa olla uuden harrastuksen alku edessä!


Kerrassaan loistava kokemus, voin suositella kaikille ja tässä oiva lahjavinkki niille joilla muka on jo kaikkea! Kokeilun hinta ei ole kuin 50 euroa ja on kyllä koko rahan väärti! Niin ja tämä kokeilu on sama kuin sukelluskurssin ensimmäinen allaskerta eli jos kärpänen vai pitäisikö tässä tapauksessa sonoa kiiski puraisee on yksi allaskerta jo valmiiksi suoritettuna. Kiitos vielä systerille lahjasta sekä Jyväskylän sukelluskeskuksen kavereille loistavasta kokemuksesta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

27. Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely

44. Int. Kotas-Ralli

Näyttelyn lahjoitus nuorisolle