maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kontioralli

Tämä yksi Suomen perinteikkäämmistä kokoontumisahoista järjestettiin tänä vuonna kutsuvierasralllina, joka tarkoitti sitä että vain mp69:n jäsenet pääsivät ralliin ja tietenkin heidän kutsuvieraansa. Kontriollipaikka oli tiedossa ja se oli Polvijärvellä lomakeskus Huhmarissa.
Matkaan lähdettiin pirun helteisestä Keski-Suomesta noin klo. 15:00 mukaan lähti tuttua jo vuosia Kontiota kiertänyttä porukkaa.


Viimeiset vesitäydennykset ennen lämpöhalvauksen kestorajojen testaamista.


Pysähdyimme oikein viimeisenpäälle Essonbaariin vaikka kysessä olikin SEO.

Porukka jakaantui kahtia ennen Outokumpua, joten olin kontrollissa isän kanssa kahdestaan, ensimmäinen epätoivon pilkahdus tuli kun navigaattorimme alkoi hälyytellä akun loppumisesta (kiitos TOM TOM:in sitä ei voi ladata pyörässä) toinen ongelma oli se että navimme ei suoraltakädeltä ottanut vastaan itse rallipaikan osoitetta, niin sitä pikku matkaajat eksyivät ja paperikarttaan oli turvauduttava.
Tässä vaiheessa alkoi olla vitutuskäyrä niin korkealla ja kello niin paljon että pelkäsin jo jääväni ilman "virvoitusjuomia"...kiitos Suomen lainsäädännön!

Noin puoli yhdeksän aikaan itse rallipaikka saavutettiin, rallipaikkana toimi Koli läheisyydessä sijaitseva Future Freetime joka paikkana on varsin kaunis ja tarpeeksi suuri tälläisen tapauksen järjestämiselle. Tarkkaa kävijämäärää en tiedä (korjaan oikeaksi myöhemmin) mutta jossain vaiheessa kuulin 900 pyörän saapuneen paikalle.


Pienen ja sitäkin hikisemmän uurastamisen jälkeen teltat pystyssä ja ensimmäiset puraisut "virvokkeista" nautittu!
Pyörästä on moneksi, mm. maastoon ja pyykkitelineeksi. Vaikka se nyt ei ketään kiinnostakkaan niin voin kertoa että vaatteet olivat hieman hikiset!Väkeä oli saapunut kiitettävästi paikalle ja mitä kuuntelin niin paljon oli niitä kutsuvieraitakin.
Seura oli vertaansa vailla ja jälleen itseään parempaa, onneksi näissä reissuissa ja tapahtumissa se seura tekee monesti suurimman osan tunnelmasta ja viihtyvyydestä. Se että ralli järjestettiin nyt pitkästä aikaa perinteitä noudattaen ei tuonut mielestäni toivottua parannusta! Oikeastaa melkein kaikki paitsi jätehuolto mätti! Osaksi varmasti siitä syystä ettei järjestäjä ollut kait osannut varautua näin suureen osallistujamäärään.
Jo la aamupala oli kokemus kun ensin 900 henkeä jonottaa tasan yhteen jonoon pakkautuneena ja jokainen omin pikku kätösin koittaa rääpiä juustoja, leikkeleitä ja leipiä ja kun puuro loppui oli vieraiden sitä pyydettävä lisää kun kukaan järjestäjistä ei vaivautunut päivystämään paikalla!


Varjoa sai hakemalla hakea ja viilennystä etsittiin kuumeisesti.

Telttasauna sentään palveli 24h/vrk ja läheinen lampi "viilensi" paahtavassa helteessä lammen pintalämpö 26 astetta! no onneksi suihkusta ei tullut kuin kylmää vettä!


Löylyjä voisi verrata savusaunan löylyihin, pehmeät mutta tehokkaat!

Alue oli todella kaunis ja voin suositella lämpimästi tuolla käyntiä!
Anniskelualue oli hemmetinmoisen rinteen päällä ja yllätyksenä tuli se että anniskelualueena toimi vain ko. teltta, voitte vain kuvitella kun 900 henkeä pakkaantuu pikkutelttaan miten tiivis on tunnelma. Ei olisi paljon vaatinut jos olisi aidattu hieman suurempi tila ihmisille.Tiivis oli tunnelma ja illan mittaan myös käytävä täyttyi iloluontoisista motoristeista!
Jonkinnäköistä läpivetoa koitettiin saada seiniäkin purkamalla.Muu ohjelma sitten järjestettiin kaukana kaljateltasta, jonne ei tietenkään saanut viedä ostamia juomiaan tästäkin järjestäjälle kovasti moitteita! Ohjelmanakaan ei ollut muuta kuin perinteiset kisat ja karaokea!! missä on bändit?! Nyt on pakko sanoa että juuri niissä väärissä paikoissa oli koitettu säästää!Niin sitä kissaa rais...siis laulettiin sulosointuja suvi-illassa!


La ruokailuun oltiin viisastuttu ja saatu aikaiseksi 4 linjastoa, jotka vetivät hyvin. Makkarakeitto oli jopa niin kuumaa että allekirjoittanut ja muu seurue poltti suunsa, sinänsä ei väliä koska mitään muuta ei keitossa maistunutkaan kun lämpö! Voin sanoa että oisin tehnyt jopa tofumakkarasta paremman keiton anteeksi nyt vain negatiivisuuteni mutta kun pettyy niin pettyy, enkä ollut ainut kun porukkaa kuunteli. Vesipisteestä plussaa sillä sitä täydennettiin kiitettävästi mutta missä normaalit ruokajuomat kuten maito ja piimä tai mehu?Ruokaa onneksi riitti ja sitä sai santsata niin paljon kuin vain jaksoi mahassaan kantaa.

"Hyvä" ruoka parempi mieli!Mutta kuten sanottu seura tekee paljon ja hauskaa kuitenkin oli omalla porukalla ja tavatessa tuttua ja tuntemattomia, niin joulupukkikin oli paikalla, eli turha väittää ettei pukkia ole olemassa.


Nyt voitte todistaa jälkikasvuillenne että kyllä pukki kesälläkin liikkuu. Eli kilttinä siellä suven suloissa!


Lopuksii vielä muutama kuva alueesta jossa puitteet olivat todellakin kohdallaan mutta järjestelyt mättivät! Ajatelkaapa sitä että la iltana kymmenen aikaan kaljateltassa myytiin EI OOTA!!! kalja loppu, omenasiideri loppu vain päärynää jäljellä, tämä on anteeksiantamatonta ja ennen kuulumatonta mutta kyllä ensi vuonnakin tulee Kontioon lähdettyä se on melkein varma. Annetaan vielä mahdollisuus ja toivottavasti nyt otetaan opiksi sillä rallivieraan saa pienellä vaivalla tyytyväiseksi, eli hyvä ohjelma, ruoka ja juoma pitää motoristin hyvinkin tyytyväisenä!Maisema oli mitä kaunein illan laskeutuessa leiriläisten ylle!


Kyllä kelpasi käyskennellä ja katsella maisemia ja pyöriä!
 Rannan grillipaikoista huolimatta katoksessa oli tunkua, savua ja lämpöä!


Sauna, palju ja järvi mitä siihen enää muuta lisäämään...ehkä sen oluen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ikkunanpesun apetta

Miksi postata ikkunanpesusta, no siksi että nyt siihen liittyy oleellisesti ruoka. Itse "vihaan" ikkunanpesua, se on oikeastaan ai...